Eksjö

Medborgarförslag om bevingat problem

Eksjö kommun fick ta emot ett medborgarförslag idag från Jan-Erik Johansson. En Eksjöbo som har ett flygande problem.

Duvor som lämnar oönskade spår på balkonger och byggnader det är vad många Eksjöbor måste leva med, enligt Jan-Erik Johansson.

Att sätta ner sommarsandalen i en nylagd hög av duvspillning hör inte heller till ovanligheterna. Han har därför skickat in ett medborgarförslag till Eksjö kommun för att uppmärksamma problemet med den allt för stora duvpopulationen.

Roger Rudolfsson, som är miljöinspektör i Eksjö, säger till Nyheterna att man från kommunens sida har några utvalda skyddsjägare, med särskilda tillstånd, som får göra något åt duvproblemet om de själva vill, men att kommunen inte kan tvinga dem till det.

Om du bor i en villa får man sköta det på egen hand och om du bor i lägenhet, så är det upp till hyresvärden att ta hand om problemet med duvorna. Kommunen tar bara hand om sina egna områden, som till exempel gator.

Jan Erik Johansson hoppas på att medborgarförslaget som han har lämnat in ska göra ansvarsfördelningen i sådana här frågor tydligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista