Fler väljer campingsemester

Campingplatserna i landet kan lägga ett nytt rekordår till handlingarna. 15 miljoner gästnätter har registrerats det senaste året, och det är en ökning med drygt sex procent. Men uppgången i länet är inte lika stor.
Gästnätterna på länets campingplatser var 456 000 till antalet mellan första september förra året och sista augusti i år. Det är fler än förra säsongen, men uppgången i länet ligger bara på 2,3 procent jämfört med 6,3 i hela landet. Sett till nationaliteter så är det framför allt svenskar som använder sig av campingplatserna. Tyskarna tycker också att det är bra plats för semester medan engelsmännen är mer sällsynta. Och våra grannländer sviker oss. Framför allt polackerna har valt bort campingplatserna i år, deras övernattningar sjönk med 38 procent i länet. Finnarnas och norrmännens gästnätter har också fallit kraftigt. Men schweizarna - de har hittat ett nytt nöje tycks det. För nästan 30 procent fler sökte sig till campingplatserna i år i länet. Allt enligt Sveriges Campingvärdars riksförbunds årliga statistik.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista