Fem åtalade för stor stöldturné

Idag åtalades personer för en omfattande stöldturné i Småland och Östergötland. Bland annat stal gänget kameror hemma hos Aftonbladets fotograf Kai Rehn i Älganäs utanför Gränna.
Det var i slutet av juli som gänget stal två bilar i Motala och gav sig ut på en stöldturné i Småland och Östergötland. Första dagen bröt de sig in hemma hos Aftonbladets prisbelönte fotograf Kai Rehn utanför Gränna. Där stal de kameror, en dator och smycken för en halv miljon kronor. Från Gränna drog de vidare till Adelöv utanför Tranås. Där gjorde de ett nytt inbrott och lyckades komma över fem gevär och smycken. Nästa dag kom de tillbaka till Gränna, gjorde ett nytt inbrott och kom över 70.000 i kontanter och smycken värda 30 000. Gevären som gänget stal utanför Tranås såldes vidare till två peroner i Linköping. Men det här är långtifrån allt gänget hann med på sin stöldturné - de är dessutom åtalade för flera inbrott, bilstölder, olovliga körningar, rattfylleri och narkotikabrott. Totalt handlar det om hela sjutton åtalspunkter. Polisen lyckades ringa in gänget och efter en månad satt de i häktet - två kvinnor och tre män mellan 20 och 30 år. Nu väntar rättegång i Norrköpings tingsrätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".