höglandet

Central för kvinnomisshandlare

För att komma till rätta med våld mot kvinnor inleder kommunerna på Höglandet nu en satsning för att nå ut till männen som slår.

Det är flera Höglandskommuner som ska gå samman för att börja jobba med männen, som slår kvinnor. Förutom Vetlanda så är just nu också Aneby, Nässjö, Tranås och Sävsjö med i planeringen.

- Vi hoppas på att vi ska kunna starta en gemensam knutpunkt så att männen kan åka till en gemensam central för att få den hjälp de behöver, säger Annika.

I den här satsningen ska männen erbjudas samtalskontakt med en manlig terapeut för att reda ut sina problem.

Det är meningen att Höglandskommunerna ska ta inspiration från ett liknande projekt som finns i Täby utanför Stockholm. Där jobbar man med män från flera kringliggande kommuner med att hjälpa dem att förändra sitt våldsbeteende, både med individuell behandling och i grupp.

- De marknadsför sig och har haft väldigt mycket män som sökt hjälp, utan att kriminalvården varit inblandade, säger Annika på socialen i Vetlanda.

Jenny Almlöf
jenny.almlof@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista