Jönköping

En hel årskull missar spel i TV-pucken

Det blir ingen TV-pucksturnering nästa år för dem som är födda 1993, eftersom Svenska ishockeyförbundet har bestämt sig för att sänka åldern på dem som ska spela. Detta innebär att man hoppar över dem som är födda - 93.

Målvakten Marcus Svensson från HV71 har varit på uttagningar till TV-pucklaget och han är besviken på den uteblivna turneringen.

I Jönköpings län är det omrkring 15 hockeyspelande 93:or som nu alltså missar den anrika turneringen som fyller 50 år nästa år.

Bakgrunden är ett beslut från Svenska ishockeyförbundet som bestämt sig att sänka maxåldern på turneringen, berättar förbundets tävlingschef Lars G Karlsson

Tv-pucken är en dröm för många unga hockeyspelare, en chans att visa upp sig och skriva in sig i hockeyns historieböcker, något som de som är födda 1993 alltså missar.

Istället planeras det för en alternativ turnering för de distrikt i Sverige som vill vara med, arrangerad av Småländska ishockeyförbundet. Men den turneringen har ju inte alls samma tradition eller mediabevakning. Istället blir det alltså de som är födda 1994 som, får uppleva TV-pucken nästa höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista