Mödomshinnor i het diskussion

Jungfrucertifikat och operationer av mödomshinnor har blivit ett diskussionsämne mellan kd:s socialminister Göran Hägglund och socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg från Värnamo.

Frågan om hur man ska förhindra jungfrucertifikat och operationer av mödomshinnan bland kvinnor har nu blivit ett hett diskussionsämne mellan socialdemokraten Carina Hägg som är riksdagsledamot från Värnamo och kristdemokratiska socialministern, Göran Hägglund bördig från Bankeryd.

Det är efter rapporterna om att allt fler kvinnor opererar mödomshinnan för att få ett så kallat jungfrucertifikat som Carina Hägg frågat socialministern van han tänker göra för att stoppa det här.

Något direkt svar på frågan får hon dock inte från Hägglund som i mer allmänna ordalag hänvisar till det arbete som redan pågår för att komma till rätta med det hedersrelaterade våldet och förtryck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista