Ingen ljusning på arbetsmarknaden i länet

Det stora ekonomiska lyftet som många väntar på kommer inte i år. Den bedömningen gör Länsarbetsnämnden för Jönköpings län som idag lägger fram sin prognos över arbetsmarknaden för resten av året.
Enligt Bo Jansson, informationsansvarig på Länsarbetsnämnden, så tror man att ekonomin förbättras svagt under året och att något färre blir arbetslösa men tror inte på någon stor ekonomisk uppgång. - Vårt redan goda ekonomiska läge gör att det inte finns uttrymme för några stora utvecklingssteg, säger Bo Jansson. I länet finns en positiv trend inom alla bransher men vad som stör bilden är att det pågår stora omstruktiureringar i flera näringsgrenar, till exempel inom handeln där det finns en tendens till större enheter med tuffare konurrens och det slår ut många småbutiker till förmån för stora lågpriskedjor med färre anställda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".