Många tältskärningar skrämmer campare

I sommar har många fall där tältdukar skurits upp och sovande campinggäster bestulits inträffat.
Ulva Eriksson från Strängnäs tältar på Grännastrandens camping och hon tycker det är hemskt att man inte ska kunna känna sig trygg.

- Det är förskräckligt. Man tycker att man borde få åka på semester och campa och ha det lilla man har med sig i fred säger Ulva.

Många, framför allt utländska, turister drabbas av de nattliga stölderna. Gärningsmännen skär ett litet snitt i tältduken, sträcker in handen och plockar åt sig första bästa värdesak.

Sedan juni har närmare trettio fall inträffat i länet, det senaste på en camping i Habo.

Hauke Wiese kommer från Kiel i Tyskland och är på semester i Gränna med familjen. Han har själv inte blivit utsatt för tältskärning, men tror att en av anledningarna till att många utländska turister drabbas är att de inte tänker på riskerna och därför är ganska enkla offer.

För att undvika att bli bestulen tycker han att man ska se till att ta med sig så lite värdesaker som möjligt och alltid hålla koll på dem.

Hanna Nilsson
hanna.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista