Tv-spel på varuhus. Foto: Kjell Ahlkvist/SR

Varuhus som barnvakt i väntan på skolstart

De olika eleftronikvaruhusen har blivit den nya fritidsgården för många unga.

Med mindre än en vecka kvar till skolstart så fylls elektronikvaruhusen av barn och ungdomar som går dit för att testa olika TV- och dataspel.

En av dom som väljer ett elektronikvaruhus framför fritidsgården är Gustav Salminen som sitter och spelar trummor framför en Tv-skärm.

- Det är dåligt väder och då är man hellre här, säger han.

Utanför det stora elktronikvaruset är det blåsigt och regnet hänger i luften - här inne sitter en handfull sommarlediga ungdomar och spelar spel.

Flera av elektronikvaruhusen har provspel där det ofta är fullt av unga som sitter och hänger För en del blir det nästan som en fritidsgård.

Man samlas i affärerna och utbyter tankar och idéer runt det här med TV- och dataspel, samtidigt som man också kan prova de allra senaste spelen.

En av de som står och spelar ett spel är tennis på ett Nintendo Wii, är Samuel Bergstrand och han säger att dom här varuhusen har blivit den nya fritidsgården.

Reporter Kjell Ahlkvist
 kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista