1 av 2
(foto: Claudio Bresciani / Scanpix)
2 av 2
Hans Karlsson med det uppbrutna kassaskåpet. (foto Anna-Karin Front/SR)
inbro

Många föreningar drabbas av inbrott

Flera idrottsföreningar har under sommaren råkat ut för inbrott och skadegörelse. En av de klubbar som drabbats senast är Mariebo IK i Jönköping.

- Först såg vi inget, men sedan upptäckte vi att kassaskåpet var borta. Jag kände ilska, blev förbannad säger Hans Karlsson som är kanslist på Mariebo IK.

Mariebo IK är inte ensamma, framförallt i Jönköpingstrakten är det flera klubbar som drabbats av inbrott och skadegörelse under sommaren. Bland annat har Taberg, Hovslätt och Tenhult drabbats. Men även på andra håll i länet finns drabbade, nu senast ridklubben i Källeryd i Sävsjö kommun som hade inbrott härom natten.

Ofta är det bara mindre summor pengar eller godis som stjäls, men det blir kostnader för klubbarna när dörrar och fönster ska lagas. I Mariebo hade man extra otur, i kassaskåpet som stals fanns flera tusen kronor just den här natten. Dessutom fanns en gammal matrikel med värdefull historia i skåpet.

- Det låg fullständigt vattendränkt, nu har vi försökt rädda den. Den vill man inte få förstörd.

Inbrottet i Mariebo var väl förberett, fönster hade haspats upp tidigare under dagen.

- Jag blir besviken. De här pengarna ska gå till ungdomsverksamheten och till att driva den här klubben säger Hans Karlsson.

Anna-Karin Front
anna-karin.front@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista