Jönköpingssimmaren Eva Berglund Foto: SR
OS SIMNING

Ingen topp tio för Berglund med kramp

Det blev en 18:e plats för Eva Berglund från Jönköping i 10 km  simning på öppet vatten, som avslutades vid OS i Peking på morgonen. Eva Berglund var drygt en minut efter guldmedaljören Iltjenko från Ryssland.

I OS fick hon en ny erfarenhet - hur det är att försöka ta sig i mål med kramp i benen:

-Det var bara att försöka överleva, säger hon till TT.

Det kan låta drastiskt, men få idrotter på OS-programmet är så fysiskt krävande som simning i öppet vatten. Svenskan Eva Berglund om någon vet. I VM i Melbourne förra året kämpade hon mot brännmaneter och sparkar i ansiktet från motståndare.

Det slapp hon på tisdagen i tävlingen över 10 kilometer men det blev tufft ändå. En tätplacering efter halva loppet blev till slut en 18:e plats efter att de avslutande 2,5 kilometerna blivit en plåga.

-Jag tyckte att jag var ok med under de tre första varven. Sedan kom krampen. Jag tog ut allt jag hade, det här var väl ingen katastrof men det kunde varit bättre, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista