50 öres skattehöjning vann i ks

Det blev ett överraskande beslut i Vetlandas kommunstyrelse igår om en skattehöjning nästa år för att klara majoritetens budget. Oppositionens förslag om en skattehöjning på 50 öre fick oväntat flest röster, när moderaterna valde att lägga ner sin röst.
Socialdemokraterna har lagt fram ett förslag om att höja skatten med 50 öre för att både klara budgeten och desutom få ett överskott. Men under mötet igår så lade den borgerliga majoriteten i Vetlanda (c, fp och kd) helt oväntat fram ett nytt förslag på 25 öre för att klara budgeten precis. Men moderaterna, som inte vill höja skatten alls, avstod från att rösta. Det visade sig blir en indirekt röst på oppositionens förslag Socialdemokraternas förslag på 50 öre vann alltså, eftersom det också fick stöd av vänsterpartiet. Men helt avgjord är inte frågan - om två veckor ska skatten tas upp i kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut, och där kan röstsiffrorna bli annorlunda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".