Habo

Kritiserat vårdföretag lovar bättring

Nu lovar vårdföretaget Carema fler aktiviteter och bättre städning på äldreboendet Kärrgården i Habo. Företaget har ju tidigare kritiserats skarpt av kommunen för olika brister. Men dessa ska nu vara åtgärdade. Det hävdade företagets representant på en presskonferens idag.

– Vi har rättat till bristerna och jag känner mig nöjd med kvaliteten, säger Patrik Thulin, som är regionansvarig på Carema.

Företaget ska bland annat hållit en städutbildning för personalen, förbättrat dokumentation och rutinerna kring aktiviteter för pensionärerna.

Kvaliteten var för dålig
Sedan oktober i fjol är det företaget Carema som driver verksamheten på Kärrgården. Och i april i år fick företaget inte lika många kvalitetspoäng som kommunen krävde.

88 istället för 112 poäng hade Caremas vård då och det berodde på att det fanns för få aktiviteter som högläsning och promenader och det fanns också brister i städningen.

Tvist om pengar
Det gjorde att kommunen höll inne med 400 000 kronor i betalning till företaget. En summa som kommunen och Carema ännu inte är överens om.

Socialnämndens ordförande, kristdemokraten Ragnwald Ahlnér, säger att så länge som kontraktet inte följs kommer företaget att få böta. Det finns däremot i nuläget ingen risk att kommunen säger upp kontraktet innan avtalstiden löper ut om fem år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista