Betydligt fler ungdomar har börjat träna i sommar enligt tränare Tomas Walander, JKK. Foto: Annika Fredén/SR

Uppsving i idrottsklubbar efter OS

Att idrottsmän från länet, som kanotisten Anders Gustafsson och mountainbikecyklisten Emil Lindgren har tävlat i OS har gjort att just sporterna cykel och kanot har fått ett uppsving i klubbar i länet.

- Det är lite kul när man ser nu när det är OS att det tänder till lite, säger ungdomstränaren Tomas Walander i Jönköpings Kanotklubb.

Jönköpingskanotisterna Anders Gustafsson coh Sofia Paldanius deltagande i OS har gett kanotsporten draghjälp i sommar. I vanliga fall är Jönköpings kanotklubb, där betydligt fler ungdomar än vanligt har stannat kvar och börjat träna efter sommarskolan.

Också i mountainbikecyklisten Emil Lindgrens klubb IK Hakarpspojkarna i Huskvarna har fler unga börjat träna.

Enligt ungdomstränare Mårten Höglund har många blivit inspirerade av Emils framgångar.

Lennart Gustavsson i Värnamo cykelklubb tror att de nationella framgångarna i landsvägscykel, där ju Emma Johansson och Gustav Larssons tog silvermedaljer, kommer att visa sig snart .

- Det är jag rätt övertygad om. Många pratar cykel på stan och så. Hittills har det varit mest 30-40-åringar som cyklar men nu tror vi att de drar med sina barn också, säger han.

Reporter Annika Fredén
 annika.freden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista