HV71 träningsspelade i sina nya dräkter. Foto: Henrik Gustavsson/SR.
Ishockey

Guldglansen har flagnat för HV71

HV71 är långt ifrån den form man visade upp under vintern och våren och som förde laget till ett SM-guld. I säsongens sjätte träningsmatch kom den fjärde förlusten. Det blev 1-2 mot Djurgården inför storpublik.

HV71 arrangerade HV-dagen med fri entré på matchen i Nordic Trophy mellan hemmalaget och Djurgården som höjdpunkt. Mellan 4000 och 5000 åskådare fanns på plats när matchen startade, men det var ett faktum som inte gjorde att hemmalaget tände till nämnvärt.

- Nej, det är märkligt. Det kändes bra när vi spelade i fredags (2-0 mot TPS i Landsbro), men idag var det segt igen. Det var inte den rätta gnistan och tunga ben. Det är ingen bortförklaring, för viljan ska gå att plocka fram ända, menade Per Gustafsson.

HV:s enda mål gjordes av juniorbacken Robin Karlsson. HV skapade tryck i slutet av matchen, men då var det för sent.

Under försäsongen har HV släppt in en rad mål i boxplay.

- Det var likadant i början på förra säsongen och där har vi en del att slipa till. Vi släppe för många avslut mitt framför vår egen målvakt, säger Per Gustafsson.

Trots att det är försäsong så är det tätt mellan matcherna. På tolv dagar spelar HV sex matcher.

- Det är första året vi är med i Nordic Trophy och det är bara att gilla läget, så får vi utvärdera efteråt. Men vi hade tung träning i förra veckan när det var spelledigt, säger Gustafsson.

Bara två vinster på sex matcher. En och annan HV-supporter lär säkert bli lite orolig.

- Det är klart att det inte är så bra resultat så här långt, men det finns många vinnarskallar i laget, avslutar Per Gustafsson och menar att det inte finns någon anledning till oro.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista