Djurrättsaktivister höll aktioner på flera håll i landet idag. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Flera aktioner av djurrättsaktivister

Djurrättsaktivister har genomfört flera aktioner runt om i Sverige i dag. Bland annat har man försökt ta sig in på Smittskyddsinstitutet i Solna. Och det är samma aktivister som fanns med på det djurrättsmöte som hölls i Norrahammar i helgen.

Vid halv niotiden i morse fick polisen larm om att ett 50-tal aktivister försökte ta sig in på Smittskyddsinstitutet i Solna.

De forcerade en grind men lyckades aldrig ta sig in huvudentrén eftersom personalen hann låsa dörrarna. Istället tvingades man platsen.

Också i Malmö och Täby har aktivister genomfört djurrättsaktioner i dag. I Malmö greps en aktivist och en polis uppges ha blivit skadad. Även här misstänks deltagarna ha varit med på mötet i Norrahammar i helgen och polisen i Stockholm tror att fler aktioner kan vara på gång.

Djurrättsalliansens presstalesman Johan Carlsson medger att det är aktivister från lägret i Norrahammar som varit med på aktioner idag. Han säger till Nyheterna att det är enskilda personer som agerat, inte någon organisation, och att demonstrationerna inte planerades under helgen i Norrahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista