HV:s klubbdirektör Tommy Fritz har stora planer för området kring Kinnarps Arena. Foto: Stig Kenne/Scanpix
jönköping

HV vill skapa evenemangscentrum

Ishockeyföreningen HV71 släpper nu sina tidigare tankar på att bygga en andra arena i Jönköping. Istället planeras för ett stort evenemangskomplex vid Rosenlund i Jönköping och där ingår en ombyggnation av Kinnarps Arena.

HV71 riskerar att bli av med sin ledande roll i svenska ishockeyn om man inte får till en lösning snart. Det anser HV:s klubbdirektör Tommy Fritz.

– Vi har mindre publikkapacitet än många av våra konkurrenter och då är det på sikt svårt att vara ledande i inom hockeyn.

Kinnarps Arena tar in omkring 7 000 personer i samband med att HV71 spelar och klubben behöver alltså kunna ta in fler för att hänga med ekonomiskt.

Och nu planerar föreningen, tillsammans med Elmia, Scandic och fritidsförvaltningen på Jönköpings kommun, att utveckla området omkring Rosenlund med bättre logistik, evenemangsstråk och också en ombyggnation av Kinnarps Arena med mer publikkapacitet och mer isytor, berättar Tommy Fritz.

– Vi ser möjligheter i närområdet för till exempel skola och vård.

Och ombyggnationen av Kinnarps Arena är nu lösningen för HV71.

– Det är vårt huvudspår, säger Tommy Fritz, och vi behöver komma igång inom tre, fyra år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista