Kvinnligt företagande minskar

I Jönköpings län går det nästan tio manliga företagare på en kvinnlig vilket gör vårt län till ett av dom minst jämställda i landet. Och nu startar allt färre kvinnor företag.
Under 90-talet ökade andelen kvinnliga företagare, men enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv så är den trenden nu bruten. För nu minskar andelen kvinnliga företagare. Jönköpings län ligger näst efter Kronobergs län lägst i landet när det gäller jämställdheten I vårt län går det nästan tio manliga företagare på en kvinnlig. Anna Blomkvist som startade Bolt Annonsbyrå i Jönköping, och som numera är VD, tror att det låga kvinnliga företagandet kan bero på att det är mycket industri och tillvekning i Jönköpings län, och att det är typiska manliga branscher. Och för att fler kvinnor ska våga starta företag så tror hon att det är viktigt att fokusera på en rad olika saker. - Det är roligt att förverkliga sig själv, men det krävs också allt fler kvinnliga förebilder och kvinnliga nätverk, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".