Strejken gör att 20 varslas om uppsägning

Nu får kommunals strejk konsekvenser även inom det privata näringslivet. Företaget Elektronik och Återvinning i Korsberga återvinner elektronikskrot. Kommunals strejk gör nu att företaget inte får in något skrot att återvinna. Därför tvingas nu företaget att varsla 20 av sina anställda.
På företaget Elektronik och Återvinning som ligger utanför Korsberga i Vetlanda kommun jobbar man med återvinning av elektronikskrot. Det handlar om allt från TV-apparater till elektriska tanborstar. Företaget har nästan 30 anställda, men kommunals strejk gör nu framtiden osäker. 20 personer varslas nu om uppsägning. Just nu lever man sitt lager, men om två veckor kommer det att vara slut, och då har man alltså inget arbete att erbjuda dom anställda. Såväl ägarna som de anställda följer nu rapporteringen kring strejken noggrant och dom hoppas att konflikten snart ska vara över. En av dom som varslats är Mats Höglander som arbetar som chaufför på företaget, trots att hans eget jobb nu är i fara så känner han ändå sympati för dom som strejkar. -Jag känner mig lite kluven, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".