Olycksbuss körde för fort

Den bussförare som var inblandad i dödsolyckan i Torsvik utanför Jönköping igår körde alldeles för fort. Lennart Wennblom vid jönköpingspolisen säger att bussen körde i minst 90 km/tim trots att det bara är tillåtet att köra i 70 km/tim.
Olyckan inträffade vid fyratiden igår eftermiddags på Barnarpsvägen, strax intill Shellmacken. En bil stod i korsningen på Norrahammarsleden och skulle just köra ut på Barnarpsvägen när bussen kom bakom. Bussföraren bromsade för att inte köra på den stillastående bilen, men lyckades inte få stopp på bussen utan kom över på fel sida av vägen där bussen frontalkrockade med en mötande bil. En 35-årig kvinna som körde bilen omkom medan hennes två barn klarade sig. Även om det är klart att bussen höll alldeles för hög fart har föraren inte delgivits någon misstanke om brott, säger Lennart Wennblom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista