Polischefer försvinner

Polisen här i länet har drabbats av flera omorganisationer de senaste åren, samtidigt som det är stor brist på poliser ute på fältet. Och nu är det dags för en ny omorganisation. Sju av tio närpolischefer försvinner. Länspolismästare Seppo Wuori tycker nämligen att cheferna ägnat för mycket tid åt att sitta i möten för att lösa personalbristen.
Det är bara sex år sedan som närpolisreformen genomfördes här i länet. Då lovades det fler poliser ute på gator och torg. Men verkligheten har alltså blivit en annan för det saknas personal i hela landet. Det har lett till att närpolischeferna i länet fått lägga ned alltför mycket arbete på att tillsammans hitta akuta lösningar för att bemanna utryckningsbilarna. De tio närpolisområdena ska behållas, men av cheferna blir det bara tre kvar, en i Jönköping, en på Höglandet och en i Värnamo. De sju som blir över ska användas till andra, viktigare uppgifter, som att bekämpa knarket, säger länspolismästare Seppo Wuori.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".