Per Hallerstig står på platsen där den nya arenan kan stå. Foto: Pernilla Arvidsson/SR Jönköping
JÖNKÖPING

Ny arena för studenter kan hjälpa elitlag

Planerna på en ny sport- och evenemangsarena i Jönköping med plats för 2500 personer tar nu ett kliv framåt. Det är Högskolan i Jönköping som vill bygga och nu inleds regelrätta diskussioner med Jönköpings kommun.

Det här innebär att elitidrottsklubbarna i kommunen som länge skrikit efter en ny hall nu kan få hjälp i kampen om en ny arena.

- Vi vill börja bygga en arena för att tillgodose våra behov. Vi vill också göra en överbyggnad, för att få en bättre trafiksituation vid Munksjön, säger Per Hallerstig, VD på Högskoleservice.

Det är vid Munksjöns strand, nedanför Hälsohögskolan, på grusplanen, som Högskolan planerar för en ny evenemangsarena för ungefär 2500 personer och nu inleds diskussioner med Jönköpings kommun.

Det här skulle kunna bli lösningen för både elitidrottslagen handbollens Hallby och innebandyns JIK som nu håller till i det gamla Idrottshuset i Jönköping och som länge har skrikit efter en ny arena.

Högskolan vill också att man bygger en övergång över munksjöleden.

Högskolan i Jönköping och Jönköpings kommun börjar nu med regelrätta diskussioner och innan årsskiftet ska beslut tas om det blir ett bygge eller inte.

Pernilla Arvidsson

pernilla.arvidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista