SÄVSJÖ

Naturligt väntrum ska lugna patienter

Ett nytt och fräscht väntrum möter nu de som besöker vårdcentralen i Sävsjö. Med det nya rummet vill man göra besökarna lugna och harmoniska inför sitt läkarbesök.

Lugn musik är en del av att skapa en lugn och harmonisk miljö. Det har man tänkt på när man skapat ett nytt väntrum på vårdcentralen i Sävsjö.

- Det gamla väntrummet var trångt, mörkt och med många rum. Nu är det ljust och luftigt, säger verksamhetschefen för primärvården, Birgitta Widestadh.

Förutom musiken är väggarna ljust målade, möblerna vackra och det finns mycket gröna och naturinspirerade detaljer. Allt för att försöka lugna patienter som kan vara stressade eller känna oro inför sitt läkarbesök.

Vårdcentralen har samarbetat med Nässjö träcentrum för att skapa det nya rummet.

Vissa saker är viktigare att tänka på än andra. Arkitekten Mats Eriksson har också varit inkopplad i arbetet och så här säger han.

- Naturmaterial och naturfärger är viktiga att ha med. Trygga, starka och hållbara material som inger lugn.

Sjukvårdsområdet där Sävsjö ingår har ett uttalat mål om att försöka främja hälsan på olika sätt och där ingår harmoniska miljöer.

- Det är positivt och ger en helt annan atmosfär i vårt nya väntrum, säger verksamhetschefen Birgitta Widestadh.

Kajsa Hallberg
kajsa.hallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista