Fotboll

J-Södra halkar efter

Vad ska kunna rädda J-Södra kvar i Superettan? J-Södra hade chansen mot topplaget Assyriska, som fick spela med en man mindre i en halvlek. Trots flera målchanser för J-Södra, så gick hemmalaget Assyriska av planen med en 1-0-seger. Detta var J-Södra tredje raka förlust.

- Ytterligare en tung förlust. Vi gör en bra match fram tills sista tredjedelen av planen. Vi har fler målchanser än Assyriska, men vi är för uddlösa, sade tränaren Thomas Ek.

J-Södras form är usel. Tidigare spelade men många oavgjorda matcher, men nu staplas förlusterna på varandra. Efter semesteruppehållet har det bara blivit fem poäng på åtta matcher.

Att laget har problem med målfabrikationen har varit känt hela säsongen. Det har bara blivit fem mål på de åtta senaste matcherna.

Det tycks alltmer som att J-Södra får rikta in sig på att klara en kvalplats och i första hand undvika de två sista platserna, som leder rakt ner i ettan. Det är fem poäng upp till Sirius, som just nu ligger på säker mark.

- Vi är i en prekär situation. Vi har två lag bakom oss som har det också väldigt tungt. Det som talar för oss är att vi varit med om detta två år i rad innan och klarat oss kvar, sade Ek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".