Idag stänger Svensk kassaservice många av sina kontor i länet. Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Svensk kassaservice stänger kontor

I dag stänger Svensk kassaservice de flesta av sina kontor i länet. Orsaken är att man fått allt mindre att göra och att man under lång tid gått på minus.

Britt Herlin gjorde i fredags sin sista arbetsdag på kontoret i Rosengallerian i Huskvarna efter 42 år inom Posten och hon tycker det är synd att kontoren läggs ned.

- Förändringens vindar har blåst sedan 80-talet. Vi är vana vid förändringar men det här är ganska stort. Det är vemodigt, säger Britt Herlin.

Det är ett drygt år sedan som beslutet om att lägga ner Svensk kassaservice fattades. De flesta anställda har blivit omplacerade eller fått avtalspension.

Från och med i dag måndag möts kunder på de flesta ställen i länet av låsta dörrar på kassaservicekontoren.

- De tycker nog det är tråkigt. Man blir bekant och pratar. De har fått kaffebröd och ser lite molokna ut och vi med, för man fäster sig vid kunderna, säger Britt Herlin.

I framtiden måste de som till exempel vill betala räkningar eller ta ut pengar vända sig till sin egen bank eller göra sina ärenden på internet. För vissa nischade banker som inte själva haft kontantkontor har det gällt att ordna nya samarbetspartners.

Kajsa Hallberg
kajsa.hallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".