Jönköping

Nytt Försäkringscenter till Jönköping

Enkelt, snabbt och rätt” är ett motto som Försäkringskassan har. Ett motto som man under 2008 haft mycket svårt att leva upp till. Men nu ska det bli bättring i och med att totalt 20 Nationella försäkringringscenter öppnas runt om i landet och under fredagen invigdes det 11:e i ordningen i Jönköping.

Drygt 200 personer fanns på plats när det nya Försäkringscentret invigdes i Jönköping.

Totalt kommer 215 anställda att arbeta på det nya centret och har inneburit att drygt 60 personer nyanställts sedan årsskiftet.

Dom totalt 20 kontoren kommer att vara specialiserade på olika områden och där det sista ska öppnas i Oktober i Stockholm. På Jönköpingskontoret kommer man att ansvara för föräldraförsäkring, underhållsstöd, barnbidrag, tidig bedömning när det gäller sjukpenning och omprövningar. Starten av dom nya Försäkringscentren innebär den sista delen i förändringsarbetet på Försäkringskassan.

2008 har varit ett tufft år för Försäkringskassan med extremt långa telefonköer och stora förseningar på utbetalningar av bland annat föräldrapenning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".