Norrahammar

Hoppas på mildare dom i Göta hovrätt

Idag inleddes rättegången i Göta hovrätt mot den 43 årige man från Norrahammar, som tidigare dömts för försök för bland annat grov kvinnofridskränkning och mordförsök på sin före detta hustru.

Mannen dömdes i Tingsrätten till fängelse i åtta år och sedan utvisning från Sverige. För hård bedömning av tingsrätten säger mannens advokat Per Arne Magnusson.

Enligt domen från tingsrätten så har mannen misshandlat och hotat sin före detta hustru flera gånger. Och till sist försökt ta livet av henne genom att skära och sticka henne med en kniv så svårt att hon nästan dog, av att hennes lungsäck punkterades.

Det var en tryckt stämning i rättssalen. Mannen såg förtvivlad och tärd ut. Han erkänner misshandel men inte mordförsök.

När det var kvinnans tur att förhöras fick mannen föras ut, med handklovar, från rättssalen. Kvinnan var rädd att möta honom öga mot öga.

Hon såg trött när hon kom in i rättssalen, suckade djupt och redogjorde för hur hon blivit misshandlad av sin före detta man.

Att advokaten nu vill att straffet för mannen ska bli mildare, när hovrätten gör sin bedömning, det tycker inte åklagaren, Carl Gunnar Fridolfsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista