Ungdomar vandaliserade båtar

Polisen tror att det är ett ungdomsgäng som ligger bakom den omfattande skadegörelsen i hamnen i Tranås natten till igår.
En man har anhållits och polisen har tagit in flera ungdomar för förhör när det gäller skadegörelsen på flera båtar i Näckströmshamnen i Tranås. Det uppger nu Tranås-Postens nätupplaga. Polisens teori är att allting startade med någon form av fest, och efter ett inbrott i ett källarförråd och sedan en stöld av en moped, tog sig gänget sedan till hamnen. Minst ett tiotal båtägare har anmält skador på sina båtar. Det handlar om uppskurna kapell, krossade rutor och en del saker har också stulits. Värst drabbades en båtägare som fick sin segelbåt i halvmiljonklassen demolerad. Båten var upphissad i en kran och vandalerna stal nycklar till kranen och snurrade runt båten och släppte sedan ner den handlöst i marken. Den man i 25-årsåldern som anhållits har erkänt att han varit med om den omfattande skadegörelsen. En av ungdomarna som som förhörts misstänks också för narkotikabrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".