Ökat sjukansvar för arbetsgivaren drivs igenom

Regeringen kommer att driva igenom det hårt kritiserade förslaget om att arbetsgivarna ska betala också för den tredje sjukveckan.
Det budskapet framförde arbetslivsminister Hans Karlsson när han talade via satellit inför 300 företagare i det så kallade Gnosjöupproret idag. Gnosjöupproret höll protestmöte om sjuklönerna i Värnamo nu i eftermiddag. Gnosjöupproret startades av sex småföretagare för en och en halv månad sedan har spridit sig. Stig Claesson leder upproret och höll en inledande krigsförklaring mot regeringens planer på att lägga en större börda för sjuklönerna på företagarna. Han fick stöd av bland andra Svenskt Näringslivs vd och förre Volvochefen Sören Gyll och tjänstemännens samhällspolitiske chef Roger Mörtvik. Men arbetslivsminister Hans Karlsson backade inte en tum från regeringens förslag. Trots beskedet sa företagarna idag att de tänker fortsätta att driva kampen mot regeringens planer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".