Alla patienter märker landstingets sparkrav

Landstinget i Jönköpings län gick back med över 230 miljoner kronor förra året. Patienterna kommer att märka av det negativa resultatet redan i sommar.
Alla som söker sjukvård kommer att märka av att landstinget går back ekonomiskt. Nyheterna har läst sjukvårdsområdenas handlingsplaner. Jönköpings sjukvårdomsråde kommer att stänga oftare i sommar. Dessutom kommer landstinget att försöka få personalen att ta ut mer semester i år. Hyrläkare ska inte längre finnas inom primärvården. Totalt finns det ett sparbeting på primärvården i Jönköping på sju miljoner kronor. Också på Höglandet kommer patienterna att märka av landstingets krav på besparingar. Medicinläkarna i Tranås och Vetlanda har redan dragits in. Jourcentralen i Eksjö stängs helt under sommaren och i höst ska jouren bara ha öppet till 22.30, istället för hela natten. Landstinget har anställt en hel del personal de senaste åren, men nu ska alla anställningar granskas en extra gång. Minus på över 230 miljoner kronor är en krass verklighet, och nu närmar sig höjningen av landstingsskatten med stormsteg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".