Gräl om underskottet i landstinget

Den politiska oppositionen var stridslysten vid dagens landstingsfullmäktige, orsaken var givetvis att landstinget dras med ett underskott på 232 miljoner kronor.
Främst var det moderaterna som gick till hårt angrepp mot de styrande partierna, centern och socialdemokraterna. - Lasse Isaksson (s) lovade att han skulle hålla koll på ekonomin dag för dag. Vad gjorde han? Ingenting! sade PO Norlander (m) från talarstolen. Moderaterna var fränast i sin kritik mot den styrande minoritetskoalitionen. Partiets gruppledare Peranders Johansson menade i intervjun med Nyheterna att centerpartisterna och socialdemokraterna är på väg att lura väljarna när de nu planerar för en skattehöjning. - De här pengarna kommer bara gå in i ett svart hål. Man lurar människor om man säger att en skattehöjning kommer innebära höjda löner och ökad verksamhet, sade han. Också folkpartisten Esse Peterson hakade på moderaternas kritik och kallade landstingsledningens budget för en glädjekalkyl, han efterlyste också bättre budgetdisciplin. Socialdemokraterna avfärdade de borgerliga partiernas kritik. Lasse Isaksson underströk att landstinget har en god ekonomi, trots det stora underskottet. - Vi är ju inte på något sätt Ebberöds bank, vi har en hygglig situation om man jämför med andra svenska landsting, sade Isaksson. En skattehöjning är nödvändig enligt socialdemokraterna, dessutom ska det sparas mellan 60-80 miljoner ute i verksamheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".