Anderstorpsbo spärrade in sonens flickvän

En 53-årig Anderstorpsbo dömdes i dag till fyra månaders fängelse för olaga frihetsberövande. Han hade hållit sonens flickvän inspärrad å dessutom erbjudit en annan flicka 500 kronor för att få ha sex med henne.
Anderstorpsbon nekade till alla anklagelser, men dömdes alltså för två brott mot unga flickor. I det första fallet gällde det en 18-åring som han ofredat sexuellt. Han tafsade på flickan och gav henne 500 kronor för att få ligga med henne. Men flickan vägrade och polisanmälde 53-åringen. I det andra fallet gällde det olaga frihetsberövande. Det gällde sonens 19-åriga flickvän, som vägrades att lämna familjens lägenhet när hon kom dit för att göra slut. När någon berövas friheten och till exempel inte får lämna en lägenhet så kallas det för olaga frihetsberövande. Det är ett mycket allvarligt brott, som normalt ger ett långt fängelsestraff. Men eftersom det i här fallet handlade om en relativt kort tid, omkring 45 minuter, bedömde tingsrätten i Värnamo brottet som mindre grovt. Därför stannade fängelsestraffet på fyra månader och inkluderar också det sexuella ofredandet mot den andra flickan. Han nekade till alla anklagelser. Dessutom ska Anderstorpsbon betala skadestånd på 10.000 respektive 5.000 kronor, som dom båda flickorna krävt för att dom kränkts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".