Julmarknadsstrid i Jönköping

Det har blossat upp en strid kring julmarknaden i Jönköping. Den lilla hästklubben Åtorps Gränsryttareförening har blivit av med sin marknadsplats och riskerar därför att förlora en stor del av årsinkomsten, något som upprör både styrelsen och medlemmarna.
I sex - sju år har Åtorps Gränsryttareförening mellan Habo och Bankeryd satsat hårt på julmarknaden och med åren har klubben blivit mycket populär hos framför allt barnen. Men bara några veckor före årets julmarknad fick man alltså reda på att en annan ridklubb - den betydligt större Jönköpings fältrittklubb - har fått ta över den platsen. Det är köpmannaföreningen På Stan som arrangerar julmarknaden. Mikael Eng är centrumledare och han säger att På Stan ryktesvägen hört att klubben i Åtorp lagt ner verksamheten, och trots att det bara var lösa rykten valde Mikael Eng att tro på dem. Efter många turer så erbjöds Åtorps Gränsryttareförening en annan plats i en annan del av centrala Jönköping, men enligt föreningens ordförande Kristina Holmberg så är det omöjligt att med så kort varsel anpassa arrangemanget till den nya ytan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".