Länet

Färre nystartade företag efter valet

Det har inte blivit fler småföretag i länet trots alliansens försök att satsa på entreprenörskap. Statistik från SCB, som Nyheterna låtit ta fram, visar att antalet småföretag ökade mer innan alliansen kom till makten.

De borgerliga partierna gick till val på att förbättra villkoren för småföretagarna. Det skulle bli enkelt att driva ett företag bland annat. Men när nu hälften av mandatperioden har gått visar det sig att i vårt län så ökade stocken av småföretag mer innan alliansen tog över.

Från 2004 till valet blev det 403 nya företag. Men från valet när alliansen tog över och fram till nu ökade antalet småföretag med 306 nya företag.

Enligt organisationen Företagarna kan det här bero på att man generellt startar färre företag under en högkonjunktur. Men Bo-Anders Johansson, moderat och ledamot av riksdagens näringsutskott tror att det har att göra med problemen att förändra regelsystemet för företagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista