Lantbrukare förbjuds ha djur

En lantbrukare förbjuds nu att ha djur på en gård utanför Lekeryd. Anledningen är att gårdens ägare har fått djurförbud och dessutom dömts för djurplågeri.
Från och med den första juni i år ska det inte finnas några nötkreatur på gården utanför Lekeryd. Det är en lång histora som ligger bakom. Redan för två år sen fick ägaren till gården djurförbud eftersom han inte skötte sin djur på ett riktigt sätt. Han dömdes bl.a. för två fall av djurplågeri, och djuren på gården fick omhändertas. Men för en tid sen så fick djurskyddsinspektörerna i Jönköpings kommun indikationer på att det återigen fanns djur på gården. Vid en inspektion visade det sig att det fanns ett 30-tal nötkreatur Ägare till djuren i varje fall på pappret är en man i 80-års åldern. I samband med inspektionen så berättade den här mannen att det var TVÅ män som hjälpte honom med nötkreaturen, den ena var gårdens ägare, alltså han som fått djurförbud. Den andre mannen som hjälpte honom var hans brorson, en brorson som också har djurförbud.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".