Felet med trafikkamera upptäckt

Trafikövervakningskameran som placerades ut i Tabergsdalen gav felaktiga uppgifter. Enligt polisen var det problem med radarantennen som var orsaken.
Sten Byström är poliskommisarie hos Rikspolisstyrelsen och ansvarar för trafikövervakningsprojekten. Enligt honom var det ett fel på radarantennen som gjorde att kameran i förra veckan gav felaktiga uppgifter. Tydligen ska problemet endast gälla tung trafik, och vara åtgärdat inom några dagar. Innan det här felet upptäcktes hann kameran rapportera ett 20-tal privatbilister. Enligt Göran Bäckström, biträdande trafikpolischef i Jönköpings län, kommer man nu invänta den officiella rapporten. Och visar det sig att kameran har varit felaktig ska eventuella drabbade bilister få upprättelse. Tills vidare har trafikpolisen i länet valt att lägga alla automatisk övervakning på is
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista