Skolan öppnar men elever får stanna hemma

På måndag är strejken över i vissa kommuner runt om i länet, men det betyder inte att eleverna kan gå till skolan som vanligt.
Bara för att strejken tar slut betyder inte det att eleverna kan gå till skolan som vanligt. I exempelvis Jönköping så är vissa skolor så smutsiga att det inte går att bedriva någon undervisning där berättar Marie Söderberg, personalchef för skolorna i Jönköpings kommun. De senaste två veckorna har Gislaved, Vetlanda, Värnamo och Jönköping drabbats av strejken. Hårdast har den slagit mot skolorna i Jönköping där flera tvingats stänga. En konsekvens som diskuterats med anledning av strejken är om eleverna ska behöva gå i skolan på sommarlovet för att ta igen den undervisning som dom missat. Men i Jönköping kommer eleverna inte att behöva gå i skolan på sitt sommarlov om inte någor oväntat händer, säger Marie Söderberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".