1 av 2
Foto: Jimmy Karlsson /SR
2 av 2
Foto: Jimmy Karlsson /SR
Vaggeryd/Skillingaryd

Politiker slåss mot brottsligheten

Problemen med skadegörelse och brott i Vaggeryds kommun är så pass stora att politikerna nu tillsätter ett brottsförebyggande råd för att få ner brottsligheten.

Susanne Adelbrant som bor i Skillingaryd tycker att det är bra att politikerna nu tar tag i problemet.

Såhär inför helgen är det ganska rent och snyggt i området omkring stationen och gångtunneln i Skillingaryd, bortsätt från cigarettfimpar och godispapper som ligger på marken.

Skadegörelsen har kostat kommunen nästan en miljon kronor i år och problemen har nu blivit så pass stora att politikerna i kommunhuset som ligger ett stenkast bort ska tillsätta ett brottsförebyggande råd för att få bort skadegörelsen och andra brott i kommunen.

Enligt centerpartisten och ordföranden i tekniska utskottet Kristina Nordquist har den onödiga, offentliga skadegörelsen minskat något den senaste tiden, men skolan i Svenarum där hon jobbar till vardags fick så sent som för någon dag sedan påhälsning av inbrottstjuvar, märkena på dörren och tejpen runt den trasiga fönsterrutan talar sitt tydliga språk.

Nu ska det alltså bli bättre, polisen har extra bevakning under helgerna och det planeras för att återinföra nattvandrare i kommunen, men några konkreta åtgärder för hur de från kommunens sida ska få ner brottsligheten, det har inte Kristina Nordquist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista