Gislaveds kommun

Tusental riskerar bli utan värme

Mer än tusen hushåll i Gislaveds kommun riskerar sinande varmvatten och kalla bostäder sedan blixten igår kväll slog ned i en gasledning i kommunen.

Det är EON:s gasledning mellan Segerstad och Norra Fagerhult som börjat läcka. Enligt informationen från EON var det ett hundratal kunder som berördes. Nu visar det sig att en av de kunderna var det kommunala bostadsbolaget Gislavedshus som har runt 1 000 hushåll som berörs av gasläckaget.

EON stänger av gasen för att laga läckan och då riskerar hushållen att bli utan varmvatten och värme.

Enligt Håkan Göransson, teknisk chef vid kommunala bostadsbolaget Gislavedshus, kan det här även beröra villaägare som kopplat in sig på gasen och även kommunala anläggningar som sporthallar och liknande som nu kan bli kalla under helgen.

Området kring läckan ligger långt från bebyggelse men är avspärrat för explosionsrisken. Läckaget upptäcktes på fredagskvällen och ett område på två kvadratmeter brinner vid ledningen, men gasen går ändå fram. Eon stänger av helt under reparationen.

Gasen stängs av under lördagen och först till midnatt, natten mot söndag, är det här åtgärdat och kunderna kan få tillbaka sin gas, enligt EON.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista