Leo Mörtsell ska uppträda på Kulturdagnatt. Foto: Jenny Almlöf/SR
Jönköping

Stan sjuder av kultur

Kulturdagnatten som får stans kulturliv att koka i alla hörn inleds med uppträdanden av ungdomar från kulturskolan. På Nyfiket träffar Nyheterna Leo Mörtsell, som spelar keyboard och gillar känslan i musik.

Leo Mörtsell börjar få in vanan med att uppträda. Idag ska han spela Honkey Tonkey.

– Jag gillar musik, förut har jag inte vågat så mycket men nu spelar jag ganska mycket. Min pappa spelar också musik ofta, och jag gillar känslan med musik, säger Leo Mörtsell.

Ungdomarnas konsert på Nyfiket är bara en av många kulturaktiviteter i Jönköping i dag och i natt. Här på tändsticksområdet finns också utställningar, det blir folkmusik i tändsticksmuseet och ikväll eldshow med Great balls and fire.

Men det händer också andra saker på flera andra platser i stan. Förutom utställningar runtom i stan så är det också musikkonserter, teater, clownuppvisningar, ljusinstallationer, utställningar. Och Kulturdagnatten pågår fram till midnatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".