Åbolid

Ännu en kvinna överfallen i Jönköping

Ytterligaren en kvinna har blivit överfallen och neddragen på marken i något som liknar våldtäktsförsök i området kring Åbolid i de norra delarna av Jönköping. Polisen jagar nu en man som kan ha begått flera liknande brott i området.

Vid tvåtiden natten mot söndag var det en 18-årig kvinna på väg hem från bussen som blev fasthållen och neddragen på marken av en yngre man. Efter det sprang han från platsen.

Vid minst två tillfällen har liknande överfall drabbat kvinnor i Åbolidsområdet i Jönköping, enligt polisen som nu söker vittnen till natten överfall. Kvinnan fick inga fysiska skador.

- Vi har haft flera liknande överfall de senaste veckorna i området och utesluter förstås inte att det finns ett samband, säger Bo Kellert, vid Jönköpingspolisen.

Polisen ska bland annat förhöra busschauffören i den buss som kvinnan åkte med och även övervakningskameran i bussen ska läsas av i jakten på mannen.

Polisen har ett vagt signalement på mannen som beskrivs vara yngre, men i övrigt vill polisen ännu inte släppa mer uppgifter om mannens utseende eftersom man inte vill påverka eventuella vittnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".