Fredrik Holtz klipper in kvitteringen, 5-5, efter en makalös upphämtning (foto: Niclas Fridén / actionbilden.se)
innebandy

Makalös upphämtning av Mullsjö

Mullsjö var nere för räkning i superligamatchen mot Pixbo. Laget från Västkusten ledde med 5-1 när bara två minuter återstod av matchen. Då vaknade Mullsjö!

Nykomlingarna i innebandyns Superliga, Mullsjö, har haft ett tufft schema i upptakten av säsongen. Laget har nu mött fyra lag, fyra lag som samtliga väntas tillhöra toppskiktet i tabellen. Resultatet - två oavgjorda och två förluster.

Matchen, som spelades i Arena Skövde, igår blev något alldeles extra. Mullsjö inledde matchen ganska avvaktande, men hade med sig 1-1 efter första perioden.

Pixbo var det starkaste laget i andra perioden och när Christoffer van Manen lite turligt fick in 3-1 i slutet av den perioden var uppförsbacken brant för Mullsjö.

Men i tredje perioden gick laget ner på två femmor och fick ett helt annat tryck i sitt spel. De skapade många fina målchanser, men utan att lyckas få in bollen.

Istället kunde Pixbo göra såväl 4-1 (genom en patenterad Zorrofint av Habobördige Runnestig) som 5-1 och matchen kändes väldigt avgjord.

Men med knappa två minuter kvar lyckades Mullsjös specielle målskytt få in en reducering och strax efter det drabbades Pixbo av en utvisning, som Gabriel Moberg utnyttjade. Klockan stod då på 19:16 och Mullsjö hade fortfarande två mål upp.

Det ändrade Holtz på, inom loppet av sju sekunder nätade han två gånger och Mullsjö hade dessutom läge för segermål innan slutsignalen ljöd. I förlängningen tog Pixbo ut målvakten i jakten på ett segermål, båda lagen hade några ganska bra chanser att avgöra men 5-5 stod sig.

- Starkt gjort att hämta in ett sådant underläge. Det ger oss råg i ryggen inför framtiden säger tränare Johan Ivarsson.

Mullsjö-Pixbo 5-5 (1-1, 0-2, 4-2, 0-0)

Mullsjö: Fredrik Holtz 3, Gabriel Moberg, Emanuel Ambré.
Pixbo: Mattias Ryberg, Jerker Lundgren, Christoffer Van Manen, Peter Runnestig, Isac Rosén.

Publik: 873.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista