Jönköpings kommuns nya naturvårdsprogram finns på CD. Linnéa Wikström, biolog på stadsbyggnadskontoret. Foto: Jenny Almlöf/SR
Jönköping

Nu ska folket ut i naturen

Naturområdena i Jönköpings kommun har nu kartlagts och sammanställts. Ett arbete som påbörjades för fem år sen och som presenteras idag i det nya Naturvårdsprogrammet.

Målen är att bevara den biologiska mångfalden, skydda naturen från att bli exploaterad, och: Få ut folk i naturen.

Jönköpings kommun har nu tagit fram ett naturvårdsprogram som är en kartläggning av den värdefulla naturen i kommunen. Och det här är en remissversion som nu ska gå ut på remiss till massor av olika organisationer och till allmänheten och till alla som egentligen vill yttra sig när det gäller naturen.

Naturvårdsprogrammet som kom ut idag, finns också på CD. Här finns informationen samlad. 1654 områden i Jönköpings kommun är kartlagda och på cd:n finns information om bland annat speciella arter av både växter och djur och vilka andra naturvärden som finns i området.

Det här är remissversionen av Jönköpings nya naturvårdsprogram. Nästa steg är att allmänheten, organisationer och vem som helst, får säga sitt om informationen och hur man till exempel ska bevara naturområdena.

Materialet är tänkt att användas på flera sätt. Dels ska privatpersoner få information om sina närområden, och dels ska kommunen använda informationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".