Hells Angels bakom traktorstöld

En gislavedsbo som stulit en traktor för en halv miljon kronor för att betala en knarkskuld på några tusen har dömts till fängelse. Och bakom hela historien låg indrivare från Hells Angels.
Ett år och 8 månader blev straffet för tjuven, som stal traktorn för att betala en knarkskuld: Den 29-årige Gislavedsbon har berättat att han hotats med indrivare från motorcykelklubben Hells Angels om han inte betalade en knarkskuld på 3.000 kronor. Men han hade inga pengar och då fick han veta att det skulle gå lika bra att reglera skulden med en traktor... Så 29-åringen stal en traktor, värd bortåt en halv miljon kronor, på en gård utanför Burseryd. Och via gräsmattor och blomrabatter gav han sig ut på en livsfarlig färd. Traktorns ägare och ett par kamrater tog upp jakten, men tjuven var påtänd av både amfetamin och tabletter och försökte preja förföljarna. Mötande bilister tvingades väja och en av dem hamnade i diket. Gislavedsbon körde också rakt på en bil som ställts upp för att blockera vägen. Till slut hamnade traktorn ute i terrängen och det blev ett våldsamt tumult. När förföljarna försökte övermanna tjuven blev de misshandlade. Tingsrätten i Värnamo konstaterar i domen, att Gislavedsbon genom den våldsamma traktorfärden visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Straffet blev alltså fängelse i ett år och 8 månader för totalt tio olika brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".