Besök av frikyrkoledare berör och upprör

Livets Ords kontroversiella grundare, pastor Ulf Ekman, är inbjuden till Midsommarkonferensen på Ralingsåsgården, utanför Aneby, i sommar.
Bakom konferensen står Kristen Samverkan Småland-Blekinge KSSB, som är en del av Evangeliska Frikyrkan. - Vi är medvetna om att Ulf Ekman är en kontroversiell och omstridd person, säger pastor Conny Hedengren till Nyheterna. KSSB anser att det är bättre att tala med än om Ulf Ekman och Livets Ord. Även tidigare har starkt ifrågasatta kristna ledare bjudits in till Midsommarkonferensen, exempelvis den tyske helandepredikanten Reinhart Bonnke. - Man kan se vår inbjudan till Ulf Ekman som ett försök att bygga broar. Okej, det kan ses som en utsträckt hand, säger Conny Hedengren. Spännvidden bland talarna vid årets konferens är stor, även andra frikyrkopersonligheter som läromässigt står långt ifrån Ulf Ekman kommer att medverka. Ett exempel är den kristna författaren Peter Halldorf.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".