Full aktivitet på loppmarknad i Jönköping. Foto: Jessica Sonelius/SR

Högkonjunktur på loppis

Det finns ställen som verkar vinna på att det är lågkonjunktur. Som loppmarknaden på Kulturhuset i Jönköping till exempel.

Där var det full rush på handeln nu på lördagförmiddagen och trogna loppisbesökaren Lotta Wendel märker av att fler och fler söker sig dit.

Tankar på miljön och de sämre ekonomiska tiderna med finansoro och varsel gör att många väljer begagnat, tror alltså Lotta Wendel, som betalar 30 kronor för en kritstrecksrandig kavaj hon hittat. Det är bara en av alla affärer som görs här på loppmarknaden idag.

Ett myller av folk letar bland ett myller av saker och prismedvetenheten är stor,  det förhandlas om fem kronor här och tio kronor här. Vissa av besökarna, som Sahar till exempel, har åkt flera mil för att kunna fynda.

- Jag har åkt från Sävsjö, säger hon.

Kerstin Blinge som har en packe jeans framför sig till försäljning tror att lågkonjunkturen kan gynna henne och de andra som vill sälja.

- Det blir säkert en fördel för oss. Folk börjar tänka efter om det är idé att betala 1500 för ett par jeans när man kan få dom för 50 kronor, säger hon.

Reporter Jessica Sonelius
 jessica.sonelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista