Ja till euron dyrt för CSN

Om Sverige säger ju till euron så kommer det att bli en dyr omställning för många myndigheter. Den centrala studiestödsnämnden, CSN, har gjort egna beräkningar och räknar med att ett ja kommer att kosta 200 miljoner i omställningskostnader.
Ett ja kommer att bli dyrt för centrala studiestödsnämnden som administrerar lån och studiestöd för landets studenter. 200 000 arbetstimmar i extra arbete eller 200 miljoner kronor om man översätter det i pengar, så mycket räknar CSN med att ett ja kommer att kosta, säger Jan-Olov Larsson, verksamhetsstrateg på CSN. Det är kostnader för att ställa om datorer, system och även gå ut med ny information som gör att det här blir dyrt. Att ställa om systemen för Euron kommer att bli kostsamt även för andra myndigeter. På Jordbruksverket och Domstolsverket i Jönköping så ska man framöver göra beräkningar av hur mycket slutnotan kommer att hamna på.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".