Fantomräddning av Stefan Liv i tisdagskvällens match i elitserien mellan Färjestad och HV71. Foto Lars Hedelin / Scanpix
ELITSERIEN

Svängdörrshockey när HV71 förlorade

Det var öppna portar och full fart framåt när HV71 förlorade med 2-4 i bortamötet mot Färjestad på tisdagskvällen.

Publiken i Karlstad såg bitvis ut som de på läktarna på Stockholm Open när HV71 mötte Färjestad i en öppen match. Det var full fart framåt som gällde från båda lagen.

– Det är väl fördelen när vi och Färjestad möts, det är en ganska rolig hockey. Det bjuds på chanser åt båda hållen, men när man förlorar kanske man önskar att vi skulle ha spelat mer defensivt, säger lagkaptenen i HV71, Johan Davidsson efter matchen.

Trots att Andreas Falk i HV71 kvitterade till 1-1 i början av andra perioden och Jukka Voutilainens solonummer som resulterade i en reducering till 2-3 med drygt två minuter kvar av sista perioden så kunde Färjestads Jörgen Jönsson slå in 4-2 i öppen kasse.

- Vi gör inte en jättedålig match, men vi satte inte våra chanser utan det drog ut på tiden och sen var det omöjligt att komma ifatt, säger Johan Davidsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".