Permanent musikteater välkomnas

Teaterchefen Bernt Lindkvist välkomnar landstingsstyrelsens beslut igår om att permanenta försöket med Smålands Musik ochTeater år 2003. - Det är ett unikt beslut som visar en tro på kulturen hos våra politiker, säger Lindkvist till Nyheterna.
De tre fackförbunden som finns representerade på Smålands Musik och Teater (Teaterförbundet, SYMF och SKTF) har under förhandlingar ställt sig bakom skrivelsen om en permanent sammanslagning av teater och musikverksamheten. Men de krävde att en förutsättningslös utredning ska göras först om hur en gemensam organisation och huvudmannaskapet ska se ut, innan några politiska beslut fattas. Nu kom ett första beslut ändå, innan utredningen ens påbörjats. Men teaterchefen Bernt Lindkvist menar att beslutet är en förutsättning för att en utredning ska kunna genomföras. - Man kan ju inte gärna utreda innan man ens ha sagt att vi ska fortsätta. Landstingsstyrelsens förslag om att permanta Smålands Musik och Teater ska formellt klubbas av landstingsfullmäktige i slutet av november, men även i fullmäktige är majoriteten för en gemensam teater- och musikorganisation här i länet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".