Beslut om skattehöjning ledde till pajkastning

Politisk sandlåda, totalt förvirrat, politik när det är som sämst, dundrade socialdemokraten Lars Isaksson efter landstingsstyrelsens möte igår. Vid mötet beslutades om skattehöjning med en krona.
När landstinget beslutade om skattehöjning igår, surnade relationerna mellan partierna. I skottgluggen står moderaterna och kristdemokraterna som vill spara istället för att höja skatten. Hittills har kompromisser och samarbete mellan politikerna i landstinget varit det som gällt. Men igår byttes det ut mot hårda ord och politiska nacksvingar. Bråket handlar om att Moderaterna och Kristdemokraterna hellre vill spara än att höja skatten. Men Evert Wirfelt, som är centerpartistiskt landstingsråd och styr Landstinget tillsammans med Socialdemokraterna, menar att om moderaternas och kristdemokraternas sparpolitik skulle bli verklighet så skulle det innebära kaos i vården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".